Wonen op Voorne-Putten: 5 voordelen op een rij

23 september '20

Koop je een nieuwbouwwoning in Oudenhoorn op Voorne-Putten, dan open je de deur naar comfortabel wonen in een prachtige omgeving. Het eiland is een overgangszone tussen stad, zee en land, en verbindt het stedelijke Rotterdam met het landelijke Zeeland. Van uitgestrekte stranden tot oude stadskernen en gezellige winkellocaties, op Voorne-Putten is het iedere dag genieten. Wij zetten 5 fantastische voordelen voor je op een rij!

image alt

#1 - Uitwaaien, spelen of ontspannen op het strand

De ligging van Oudenhoorn is perfect voor strandliefhebbers. Zo geniet je samen met het gezin het hele jaar door van een vakantiegevoel. Uitwaaien op de duinen, zonnebaden op de uitgestrekte stranden, beachvolleyballen in het zand of watersporten op de golven. Zowel beginners als gevorderde watersporters halen hun hart op bij een van de vele stranden die Voorne-Putten rijk is. Ook voor de kids zijn er verschillende fijne strandplekken waar zij veilig hun uren kunnen slijten.

image alt

#2 Natuur proeven in de duingebieden

Weleens gehoord van Voornes Duin? Dit is een duingebied op Voorne-Putten dat bekend staat om de verschillende landschappen. Je vindt hier uitgestrekte duinen, bloemrijke duingraslanden, Schotse Hooglanders en mooie valleien. Een fantastisch decor voor natuurliefhebbers, want tijdens een tochtje door Voornes Duin passeren vele plantensoorten en bijzondere vogels de revue. Het leuke is dat je het gebied - met of zonder kids - op verschillende manieren kunt ontdekken.

image alt

#3 Wandelen langs eeuwenoude stadskernen

Als je van wandelen houdt dan is een bezoekje aan de oude stadskernen van Brielle en Hellevoetsluis zeker de moeite waard. Brielle, bekend van ‘op 1 april verloor Alva zijn Bril’ is een vestingstad waar de historie nog altijd duidelijk zichtbaar is. Ook Hellevoetsluis heeft een oude stadskern omgeven door een vesting, waar het mede door het watertoerisme vooral in de zomer gezellig toeven is. Beide locaties organiseren verschillende wandelroutes om de historische omgeving te verkennen.

image alt

#4 Stadse reuring in het nabijgelegen Rotterdam

Het altijd gezellige Rotterdam vind je op een half uurtje rijden van Oudenhoorn. Je ruilt de natuurrijke buurt rondom jouw woning binnen een handomdraai om voor de stadse reuring. Uiteraard alleen wanneer je daar behoefte aan hebt. Deze havenstad met talloze leuke wijken en hotspots leent zich perfect voor een dagje shoppen of een gezellige borrel of uitgebreid diner met vrienden.

image alt

#5 De nodige voorzieningen om de hoek

Heerlijk om zo rustig en landelijk te wonen, maar het is ook prettig om de nodige voorzieningen dichtbij huis te hebben. Gelukkig biedt Oudenhoorn en omgeving alles wat je nodig hebt! Het dorp heeft zelf een buurtwinkel, voetbalvereniging, basisschool en dorpshuis met gymzaal. Het nabijgelegen Hellevoetsluis bereik je binnen 10 minuten met de auto. Hier vind je o.a. winkelcentrum de Struytse Hoeck - met winkels als de H&M, HEMA en Hunkemöller -, verschillende sportgelegenheden, horeca en theater.

  Bekijk het woningaanbod
  Lees het laatste nieuws