Maak kennis met Marije Duijn

31 mei '22

Sta jij op het punt om een nieuwbouwhuis te kopen, of heb jij er misschien al één gekocht? Dan gaat het avontuur echt beginnen. Maar waar start je? Interieurontwerpster en auteur van Het Nieuwbouw Handboek Marije Duijn, geeft jou de komende tijd een aantal handige tips in haar blogs en video’s. Tijd voor een voorstelrondje!

image alt

Hey daar!

Wat leuk dat jij geïnteresseerd bent in een nieuwbouwwoning! Of misschien ben jij een van de gelukkigen die al een woning heeft bemachtigd. Dan wil ik je graag feliciteren! Er komt veel kijken bij het bouwen van een nieuw huis. Ik mag je daar een handje bij helpen op basis van mijn eigen ervaring met verschillende nieuwbouwprojecten. Ik heb daar namelijk een boek over geschreven: Het Nieuwbouw Handboek. In deze blog- met bijbehorende videoserie ga ik op sommige onderdelen uit het boek wat dieper in. Leuk en handig!

image alt

Ingeloot voor een woning

Ik herinner het mezelf nog als de dag van gister: het moment waarop ik hoorde dat ik was ingeloot voor een nieuwbouwappartement in Amsterdam! Een droom die uit kwam. Ik kreeg namelijk een appartement toegewezen met een tuin. En dat is in Amsterdam best lastig te krijgen. Ik prijs me daar nog elke dag gelukkig mee! Inmiddels woon ik al bijna vijf jaar in dit appartement samen met mijn vriend Juriaan en mijn kat Fonsi.

Het nieuwbouwtraject vond ik best wel spannend. Er komt meteen zoveel op je af! Gesprekken met de makelaar, de hypotheekverstrekker, bouwbegeleiders en allerlei leveranciers zijn aan de orde van de dag. Ook zijn er deadlines en is er veel keuzestress. En dat allemaal naast je werk- en privéleven dat waarschijnlijk al druk genoeg is. Toch kijk ik ook met heimwee terug naar die tijd. Want uiteindelijk is het een unieke kans om je eigen droomplek te creëren! Mijn advies aan jou is daarom om actief bezig te zijn met alle keuzes die je te wachten staan. En vergeet niet om ook van dit proces te genieten!

image alt

Carrière switch

Het nieuwbouwtraject heeft voor mij persoonlijk veel betekend. Ik werkte namelijk als business analist voor retailers als Blokker en The Sting. Ik miste meer creativiteit in mijn werk en die vond ik in mijn eigen nieuwbouwwoning. Toen de woning klaar was zette de housewarming mij aan tot denken: familie en vrienden raadden mij namelijk aan om ‘iets’ met interieur te gaan doen.

Eind 2018 besloot ik het roer om te gooien en ben ik binnenhuisarchitectuur gaan studeren. Een jaar later heb ik mijn eigen interieur studio opgericht: Studio Yellow Block. Naast het opbouwen van mijn bedrijf studeerde ik door aan de Artemis Academie om mezelf conceptueel verder te ontwikkelen.

image alt

Nieuwbouwproces uitgelicht

Binnen mijn studio hielp ik veel mensen die een nieuwbouwwoning hadden gekocht. Vaak vroegen zij vlak voordat zij de sleutel van de woning kregen, of ik hen kon helpen met een interieur plan. Maar jammer genoeg waren dan de ruwbouwkeuzes al voldaan. Ik merkte dat de mensen met wie ik samenwerkte het nieuwbouwtraject overweldigend vonden en niet altijd wisten waar ze tijdens de bouw aan moesten denken. Daarom besloot ik om mijn kennis over nieuwbouw te delen. Om af te studeren aan de Artemis Academie mocht ik zelf kiezen waaraan ik wilde werken. Zo werd ‘Het Nieuwbouw Handboek’ mijn examenopdracht. In dit boek staan al mijn ervaringen en die van andere nieuwbouwkopers. Na mijn afstuderen heb ik dit boek in eigen beheer uitgegeven.

image alt

Sinds de lancering van het boek zijn er mooie dingen om mijn pad gekomen. Ik help steeds meer nieuwbouwkopers met indelingsplannen, ruwbouwkeuzes en ook complete 3D plannen. Ook heb ik mijn eigen interieur academy opgezet waar je binnen een online cursus zelf leert om met je indeling of interieurplan aan de slag te gaan. Ik mag jou op deze website ook van veel informatie voorzien!

Aan de hand van voorbeelden in mijn eigen woning en die van projecten die ik heb afgerond, deel ik mijn tips en tricks! Zo kom jij niet voor verrassingen te staan en creëer je een woning die helemaal bij jou past. Tot snel in de volgende blog of video!

Groetjes,
Marije Duijn

  Neem contact met ons op
  Meer nieuws lezen